29. pro 2012.

D'art & mmm....

Još jedan mali post kako sam i obećala. :)

U predhodnom postu sam pisala o nekim pozitivnim stvarima koje su mi se dogodile, pa će i ovaj post biti na taj način prezentiran. Nadam se da će i vas obradovati kao što je mene! 

Prije tačno sedam dana u Sarajevu je otvoreno nešto novo i drugačije, otvoren je D'art design&print studio. D'art nije standardni studio jer pored print usluga ima Concept Shop u kojem možete kupiti nešto za sebe, svoje najmilije te uljepšati dom. D'art studio čini fantastičan trio koji je stručan na poljima arhitekture, produkt dizajna i compjuterske tehnologije. 
D'art tim na okupu drži i nekoliko umjetnika, dizajnera i kreativaca sa kojima uspješno sarađuje, a među njima sam i ja. :) 

" D'art Concept Shop objedinjuje bosanskohercegovačke kreativce čiji proizvodi, osim dopadljivog izgleda, imaju i upotrebnu vrijednost. U našem prodajnom prostoru možete pronaći zanimljive predmete idealne u formi poklona za vas i vaše voljene. Proizvodi koje ćete ovdje sresti su jedinstveni, a svaki od njih sa sobom nosi sopstvenu priču. Čast nam je predstaviti se uz prepoznatljive i originalne BiH proizvode nastale iz svježih ideja i vrijednim radom naših saradnika. Uživat ćete u novoj kolekciji Dogma Studija, zavoljet ćete šarmantne i upečatljive Designgoods, doživjet ćete uzbudljivu avanturu uz Molimao, odmorit ćete svoj um uz šahovsku partiju koju igrate sa skulpturama Blanke Bosnić, zasladit ćete svoja čula mmm.... jedinstvenim nakitom, Moa Beggeek torbe će vas doslovno transformisati, te se iznenadite predmetima nesvakidašnjeg dizajna iz D'art produkcije. " 

Tekst je preuzet i citiran sa jednog od letaka D'art studija

Sada pogledajte nekoliko fotografija koje će vam približiti lijep ugođaj kojim zraći D'art Studio.



Designgoods 




 Tea Petrović (D'art & Designerovich designer)


Molimao



Moa Baggeek


 Dogma Kidz


Skulpture Blanke Bosnić



Mery fle



mmm.... handmade accessories


Ono što mi se sviđa kao koncept D'art studija je svakako komunikacija sa timom koji su uvijek spremni na nove ideje i razmijenu iskustva. Svako ko sebe može zamisliti da bude dio ovog fantastičnog studija može posjetiti i porazgovarati sa članovima tima, ko zna možda i vaše kreacije dobiju šansu da budu dio ove lijepe priče. 

Kako se vama čini ovaj prostor?
Da li imate neka određena mjesta gdje izlažete i prodajete svoje kreacije? 
Pišite ;) 



Do iduće godine čitamo se opet ;) 

Sve najljepše u Novoj 2013. godini želi vam Selma & mmm.... handmade accessories

1 komentar:

  1. Da, prostor je stvarno prelijep. ;) Nalazi se iza Akademije Likovnih Umjetnosti u ulici Hamdije Kreševljakovića 7c. Obavezno posjeti shop, stvarno je super! :) Ja također svoje radove prodajem putem facebook-a, imam pik.ba ali tu nije baš neki 'ulov'.

    OdgovoriIzbriši